esmaspäev, aprill 02, 2012

Spageti -hakkliha pirukas

Kuna Andres oskas end kavalalt pottsepa kursustele möllida, mis sisuliselt tähendab seda, et ta E-N laekub iga õhtu kell 9 ja söömata, siis on meie üksuse toitlustus ajutiselt langenud minu enam mitte nii õblukestele õlgadele. Kuna Katriin paistab endiselt arvavat, et parim toit on piim ning eelistab seda praktiliselt kõigele peale marineeritud kurkide, siis tuleb söök valmis teha alles õhtuks. Tänaseks sai välja valitud spageti-hakkliha pirukas. Põhimõtteliselt lihtne asi: spagetid või nuudlid keeta, jahutada ning segada hulka paar muna, sl õli ja tl soola. Pealmiseks kihiks hakkliha ja seente segu. Retsepti järgi oleks pidanud panema muidugi suvikõrvitsat aga ma keeldun selliseid asju kasutamast. Seega jäid seened. Peale valada koor ja kõige viimaks tuli riivida juustu ja siis ahju 25 minutiks. Üldiselt suht lihtne teha ja kui Katriin koostööd teeb (st omaette mängib), siis läheb asi päris kiiresti hoolimata sellest, et ma oma haugi mälu tõttu vähemalt 45 korda raamatust erinevate koostisosade koguseid pean kontrollima. Kõige keerulisemaks osutus kõhuga panni mitte ümber ajamine, paar korda läks üsna napilt.

See, mis välja tuli ei olnud aga päris see, mis oleks võinud olla. Vahekorrad olid nagu valed, spagetti liiga palju, hakkliha liiga vähe (ja mul oli seda 100 gr rohkem kui retseptis kirjas), soola liiga vähe ja muna liiga palju. Munade liigkasutuse pärast pole nüüd enam muidugi vaja muretseda kuna meil on nüüd tuttav kanalaomanik, aga siiski. Aga kui koguseid kohandada, siis järgmine kord saab tõenäoliselt täitsa söödava asja.

Kommentaare ei ole: