pühapäev, oktoober 24, 2010

Kana, seened ja kõrvits

Pärast reedeõhtust pärade manustamist (ühtegi uut pudelit me ei avanud) oli hommikul ikka 0,7 ühikut olemas. Mardz ütles, et mine võta külmast 2 pakki kana. Seeni oli ka nagunii vaja hooldada st. värske soolakiht peale panna ja hapendatud seente söödavus üle tsekata. Kana osutus kintsuks. Ära tampida siis sai seda ja isegi rulli keerata. Soolaseen vahele ja vormi. Kanajäägid sai potis puljonksiks keedetud. Kanarullidele läks veel ülejäänud seene ja sibulasodi + rõõsa maapiima kaste peale ja ahju. Pühapäeval läks kõrvitsasupiks. Umbes kilo ilusat kõrvitsat, mõned porksid, suur sibul ja mõned kartulid kanapuljongi rasva sees ära hautada. Kanapuljong lisaks, siis saumiksriga sodiks ja kanaliha peeneks ja ka potti. Pipart, muskaatpähklit maitseks, natuke keeta ja valmis.
Peale sobib röstitud kõrvitsaseemned ja krutoonid ja petersell. Päris hea oli isegi.

2 kommentaari:

Killu ütles ...

Õujee!
Pange aga pilte ka, siis näeb isuäratavam välja.
Üleüldse, kas Andres ei tahaks nädalaks siia komandeeruda? Toorainet on meeletus koguses, aga oskustest ja ideedest jääb puudu. Pean õppima uuesti süüa tegema...?

Moonika ütles ...

nii sünnivadki põnevad retseptid :)