reede, veebruar 10, 2012

Stoori roog, lihtne ja meeletult hea

Lausa veider, et sellest meie jaoks nii olulisest roast pole varem juttu olnud. Stoori roog pärineb kunagi Pelgulinnas Õle tänaval asunud urkarestoranist, tegemist oli selle koha nö firmaroaga. Avastasime selle koha juhuslikult ning käisime mitu aastat seal aeg ajalt töökaaslastega söömas, alati Stoori rooga loomulikult.Urgas on ammu kinni pandud aga retsept elab edasi.





Vaja läheb:
sealiha lõike
krevette
tomateid
friikartuleid
sibulat
juustu
seeni - originaalis olid shampinjonid, aga ka metsaseened sobivad väga hästi
kogused on enda otsustada, et kui palju ära süüa jõuad, niipalju tee.

Protsess siis järgmine. Sealihalõigud tuleb praadida, maitsestada soola ja pipraga. Friikartulid võib samal ajal ahju toppida. Sibul pruunistada pannil koos seentega. Seejärel laduda toit otse taldrikutele kihtidena: kõige alla friikartulid, edasi sealiha ning seente/sibula segu. Kogu krempel puistata üle riivitud juustuga, kõige otsa puistata krevette ja tomatilõigud külgedele. Valma!

Kommentaare ei ole: